Kávové kurzy
Školení je tu pro všechny, kdo chtějí rozšířit své znalosti o kávě, ať už jste úplní začátečníci, nadšení domácí baristé nebo zkušení profesionálové.
01
ESPRESSO
ZOBRAZIT PODROBNOSTI
02
FILTRY
ZOBRAZIT PODROBNOSTI
03
BARISTA
Základní baristický kurz pro začínající baristy zakončený certifikací.
ZOBRAZIT PODROBNOSTI
KURZ VE VAŠEM PROVOZU
Cena dohodou
Cupping kávy z naší pražírny s ukázkou pražení
Ochutnávka zrn pražených v naší lokální pražírně. Najděte si tu svou nejoblíbenější!
Cena 990 Kč
Kurz Espresso
Čtyřhodinový kurz pro všechny nadšence přípravy espressa v domácích podmínkách.
Co se naučíte:
Během čtyřhodinového workshopu se seznámíte se základy přípravy espressa a pěnění mléka. Naučíte se pracovat s mlýnkem, správně používat tamper, nastavit espresso dle daného receptu a analyzovat případné chyby. Dále se budete věnovat správné technice pěnění mléka, abyste dosáhli kvalitních nápojů jako např. cappuccino nebo flat white. Krátce si vyzkoušíte i základy latte artu.Počet účastníků: 3 – 6
Doba trvání: 14:00 – 18:00 / 9:00 – 13:00 (4 hodiny)
Cena 2 000 Kč
(V ceně je zahrnutý veškerý materiál.)
Kurz Filtry
Čtyřhodinový kurz pro všechny nadšence přípravy filtrované kávy v domácích podmínkách.
Co se naučíte:
V první fázi workshopu se seznámíte se základními senzorickými vlastnostmi kávy a naučíte se rozpoznat časté defekty v chuti (dané ať již samotnou surovinou nebo přípravou). Dále si představíme některé hlavní faktory ovlivňující výslednou chuť filtrované kávy – vodu, mlýnek a různé způsoby extrakce / filtrace. Krátce se seznámíte s technickými aspekty přípravy a mezinárodními standardy. Zbytek workshopu bude věnovaný samotné přípravě, kdy si vyzkoušíte nejoblíbenější metody přípravy jako Hario V60, Aeropress, Vacuum Pot, Clever atd.Počet účastníků: 3 – 6
Doba trvání: 14:00 – 18:00 / 9:00 – 13:00 (4 hodiny)
Cena 2 000 Kč
(V ceně je zahrnutý veškerý materiál.)
Kurz Barista
Jednodenní kurz pro začínající baristy a širokou veřejnost zakončený certifikací.
Co se naučíte:
Základní baristický kurz má za cíl přiblížit svět kávy začínajícím baristům, zaměstnancům kaváren a firem obchodujícím s kávou a široké veřejnosti s hlubokým zájmem o kávu.
V teoretické části se účastník kurzu seznámí s pěstováním a zpracováním kávy, se způsobem skladování a pražením. Dozví se o základních faktorech ovlivňujících kvalitu kávy a o tom, jak s těmito proměnnými pracovat.
Praktická část pak plynule naváže na teoretické znalosti. Účastníci se naučí pracovat s vybavením každé kavárny (kávovar, mlýnek), seznámí se s principy jejich fungování a nastavení, servisními úkony a každodenní údržbou. Hlavní náplní bude příprava espressa a posléze technika pěnění mléka.
Počet účastníků: 2 – 6
Doba trvání: 9:00 – 16:00 (včetně přestávky na oběd)
Cena 3 500 Kč
(V ceně je zahrnutý veškerý materiál. Kurz lze po domluvě pořádat i individuálně pro jednu osobu – cena 4.500 Kč)
Máte zájem o kurz?
Kontaktujte nás prosím na telefon 733 247 224 nebo na e-mail info@restartcoffee.cz a domluvíme spolu podrobnosti. Případně vyplňte náš formulář níže, nechte na sebe kontakt a my se vám ozveme s podrobnostmi.