Kávové kurzy

Školení je tu pro všechny, kdo chtějí rozšířit své znalosti o kávě, ať už jste úplní začátečníci, nadšení domácí baristé nebo zkušení profesionálové.

01

ESPRESSO

Kurz, ve kterém si osvojíte základy přípravy domácího espressa. Abyste si i doma udělali espresso jako z kavárny!

ZOBRAZIT PODROBNOSTI

02

FILTRY

Naučíte se základy přípravy filtrované kávy. Kurz pro každého, kdo chce blíž poznat V60, moka konvičku, vacuum pot a další.

ZOBRAZIT PODROBNOSTI

03

BARISTA

Základní baristický kurz pro začínající baristy zakončený certifikací.

ZOBRAZIT PODROBNOSTI

KURZ VE VAŠEM PROVOZU

Kurz pro začínající provozy i pro již otevřené kavárny. Cena se stanovuje dohodou dle počtu účastníků a vzdálenosti kavárny.

Cena dohodou

Cupping kávy z naší pražírny s ukázkou pražení

Ochutnávka zrn pražených v naší lokální pražírně. Najděte si tu svou nejoblíbenější!

Cena 990 Kč

Kurz Espresso

Čtyřhodinový kurz pro všechny nadšence přípravy espressa v domácích podmínkách.

Co se naučíte:

Během čtyřhodinového workshopu se seznámíte se základy přípravy espressa a pěnění mléka. Naučíte se pracovat s mlýnkem, správně používat tamper, nastavit espresso dle daného receptu a analyzovat případné chyby. Dále se budete věnovat správné technice pěnění mléka, abyste dosáhli kvalitních nápojů jako např. cappuccino nebo flat white. Krátce si vyzkoušíte i základy latte artu.Počet účastníků: 3 – 6
Doba trvání: 14:00 – 18:00 / 9:00 – 13:00 (4 hodiny)

Cena 2 000 Kč

(V ceně je zahrnutý veškerý materiál.)

kurz výroby kávy - espresso, cappuccino, flat white
kurzy filtry

Kurz Filtry

Čtyřhodinový kurz pro všechny nadšence přípravy filtrované kávy v domácích podmínkách.

Co se naučíte:

V první fázi workshopu se seznámíte se základními senzorickými vlastnostmi kávy a naučíte se rozpoznat časté defekty v chuti (dané ať již samotnou surovinou nebo přípravou). Dále si představíme některé hlavní faktory ovlivňující výslednou chuť filtrované kávy – vodu, mlýnek a různé způsoby extrakce / filtrace. Krátce se seznámíte s technickými aspekty přípravy a mezinárodními standardy. Zbytek workshopu bude věnovaný samotné přípravě, kdy si vyzkoušíte nejoblíbenější metody přípravy jako Hario V60, Aeropress, Vacuum Pot, Clever atd.Počet účastníků: 3 – 6
Doba trvání: 14:00 – 18:00 / 9:00 – 13:00 (4 hodiny)

Cena 2 000 Kč

(V ceně je zahrnutý veškerý materiál.)

Kurz Barista

Jednodenní kurz pro začínající baristy a širokou veřejnost zakončený certifikací.

Co se naučíte:

Základní baristický kurz má za cíl přiblížit svět kávy začínajícím baristům, zaměstnancům kaváren a firem obchodujícím s kávou a široké veřejnosti s hlubokým zájmem o kávu.

V teoretické části se účastník kurzu seznámí s pěstováním a zpracováním kávy, se způsobem skladování a pražením. Dozví se o základních faktorech ovlivňujících kvalitu kávy a o tom, jak s těmito proměnnými pracovat.

Praktická část pak plynule naváže na teoretické znalosti. Účastníci se naučí pracovat s vybavením každé kavárny (kávovar, mlýnek), seznámí se s principy jejich fungování a nastavení, servisními úkony a každodenní údržbou. Hlavní náplní bude příprava espressa a posléze technika pěnění mléka.

Počet účastníků: 2 – 6
Doba trvání: 9:00 – 16:00 (včetně přestávky na oběd)

Cena 3 500 Kč

(V ceně je zahrnutý veškerý materiál. Kurz lze po domluvě pořádat i individuálně pro jednu osobu – cena 4.500 Kč)

kurz pro baristy

Máte zájem o kurz?

Kontaktujte nás prosím na telefon 733 247 224  nebo na e-mail info@restartcoffee.cz a domluvíme spolu podrobnosti. Případně vyplňte náš formulář níže, nechte na sebe kontakt a my se vám ozveme s podrobnostmi.

Chcete se zaregistrovat na kurz?

Vyplňte pár údajů o sobě a my vám dáme vědět bližší informace:

10 + 5 =